Θεσ/νίκη :: Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 60 € !

Υπολοιπη Ελλάδα :: Δωρεάν μεταφορικά άνω των 100 €

Globe Icon
Greek Flag
English Flag
French Flag
German Flag
Romanian Flag

Θεσ/νίκη :: Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 60 € !

Υπολοιπη Ελλάδα :: Δωρεάν μεταφορικά άνω των 100 €

Cart 0 0,00 

Ομιλίες Αγίου Λουκά Κριμαίας, Α’ τόμος

13,00 

Κωδικός προϊόντος: KYPSELI-066 Κατηγορία: Ετικέτα:

Ομιλίες Αγίου Λουκά Κριμαίας Α’ τόμος

Οι χαρισματικοί λόγοι του αγίου Ιεράρχου Λουκά εμπνέουν, ενδυναμώνουν και προσφέρουν πολλά πνευματικά εφόδια. Από την μελέτη τους έχουμε πολλά να διδαχθούμε και να παραδειγματιστούμε από την μαρτυρική και αγιασμένη μορφή του νέου αυτού ομολογητού της πίστεως και αναργύρου θαυμαστού ιατρού. Ο πρώτος αυτός τόμος που περιέχει 52 λόγους και ομιλίες είναι χωρισμένος σε τέσσερες θεματολογίες’ σε ευαγγελικά και αποστολικά αναγνώσματα ή χωρία, σε δεσποτικές εορτές, σε θεομητορικές και σε μνήμες Αγίων. Η του πανσόφου Θεού πρόνοια ευδόκησε και ο υπεύθυνος των εκδόσεων « Ορθόδοξος Κυψέλη» βρέθηκε δύο φορές στην Κριμαία, εκεί όπου εργάστηκε αποστολικά και για αρκετά χρόνια ο γενναίος ομολογητής Ιεράρχης και Άγιος του 20ου αιώνος μας, Αρχιεπίσκοπος Λουκάς, που εξεδήμησε εις Κύριον στις 11 Ιουνίου 1961.

Οι δύο αυτές επισκέψεις γνωριμίας και μικρής, πνευματικής και υλικής συνδρομής, στο όνομα του Χριστού, σε ιερές Μονές και ιερούς Ναούς, δημιούργησαν αμοιβαία πνευματική συγγένεια, ιδιαίτερα με τον σεβαστόν πρωθιερέα πατέρα Γεώργιο Σεβερίν του ιερού Ναού των Τριών Ιεραρχών της Συμφερουπόλεως και υπεύθυνο των ιερών Μονών Κριμαίας. Ο πατήρ, λοιπόν, Γεώργιος, πνευματικόν τέκνον του Αγίου Λουκά, φωτισθείς από τον Θεόν και τον Άγιον, μας πρόσφερε ευχαρίστως δύο δακτυλογραφημένους μικρούς τόμους, με λόγους και ομιλίες του Αγίου Λουκά, ως ευλογία, αλλά και για να δουν το φως της δημοσιότητος, προς δόξαν Θεού, τιμήν Αγίου Λουκά και ψυχική ωφέλεια των ορθοδόξων χριστιανών Ελλήνων. Την μεγάλη αυτήν ευλογία θεωρήσαμε καλόν, με την βοήθεια του Θεού και τις πρεσβείες του Αγίου, να την καταστήσουμε κτήμα και των ενδιαφερομένων κληρικών, μοναχών και χριστιανών της ελλαδικής Εκκλησίας, διότι οι χαρισματικοί λόγοι του αγίου Ιεράρχου Λουκά εμπνέουν, ενδυναμώνουν και προσφέρουν πολλά πνευματικά εφόδια.

Από την μελέτη τους έχουμε πολλά να διδαχθούμε και να παραδειγματιστούμε από την μαρτυρική και αγιασμένη αναστροφή του νέου αυτού ομολογητού της πίστεως και αναργύρου θαυμαστού ιατρού Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας. Ο πρώτος αυτός τόμος που περιέχει 52 λόγους και ομιλίες είναι χωρισμένος σε τέσσαρες θεματολογίες, σε ευαγγελικά και αποστολικά αναγνώσματα η χωρία, σε δεσποτικές εορτές, σε θεομητορικές, και σε μνήμες Αγίων.

Άδετο,
σχ.14Χ21
σελ. 288

Ο πρώτος αυτός τόμος περιέχει 52 λόγους και ομιλίες του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας. (σελ.288)

My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.