Θεσ/νίκη :: Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 60 € !

Υπολοιπη Ελλάδα :: Δωρεάν μεταφορικά άνω των 100 €

Globe Icon
Greek Flag
English Flag
French Flag
German Flag
Romanian Flag

Θεσ/νίκη :: Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 60 € !

Υπολοιπη Ελλάδα :: Δωρεάν μεταφορικά άνω των 100 €

Cart 0 0,00 

Μεταφράσεις, Μυστήρια και Άσκηση

18,00 

Κωδικός προϊόντος: PELAGIA-020 Κατηγορία: Ετικέτα:

Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος

Μεταφράσεις, Μυστήρια και Άσκηση

Κατά καιρούς γίνεται λόγος για μια απλοποίηση της λειτουργικής ζωής. Τελευταία μάλιστα απασχόλησε τον εκκλησιαστικό και θεολογικό χώρο η μετάφραση των ευχών της θείας Λειτουργίας και των άλλων Μυστηρίων, αφού ο άνθρωπος καλλιεργώντας έντονα τον ορθολογισμό απαιτεί να κατανοή λογικά όλα τα πράγματα.

Ο συγγραφέας με σεβασμό και σύνεση στο νέο του βιβλίο Μεταφράσεις, Μυστήρια και άσκηση αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα που προκύπτουν με αφορμή τις μεταφραστικές κινήσεις των λειτουργικών κειμένων και γράφει για την εκκλησιολογία της λατρείας και την θεολογία που διαποτίζει την λατρευτική και εκκλησιαστική ζωή. Φανερώνει στα κείμενά του το απύθμενο βάθος που έχει η λατρεία της Εκκλησίας και μάλιστα η θεία Λειτουργία.

Γίνεται λόγος για την ιερότητα που έχει μέσα στην Εκκλησία η γλώσσα της λατρείας, μια γλώσσα που την καθιέρωσαν οι αγώνες των αγίων και η προσωπική τους εμπειρία. Η μετοχή των πιστών στην θεία Λειτουργία και την λατρεία της Εκκλησίας, εξηγεί ο συγγραφέας, είναι υπόθεση κυρίως εσωτερικής πνευματικής προόδου, αφού δεν είναι δυνατόν να ταυτισθή η λογική κατανόηση με την μέθεξη του Μυστηρίου.  Κατά την θεία Λειτουργία δεν αρκεί μόνον η ανάπτυξη της λογικής, αλλά κυρίως η ανάπτυξη της νοεράς λειτουργίας. Γνωρίζουμε ότι στην Ορθοδοξία η καρδιά ζη την κοινωνία με τον Θεό και η λογική διατυπώνει τις εμπειρίες της. Όταν, όμως, η καρδιά είναι ακάθαρτη, πως μπορεί να ερμηνεύση σωστά τον θείο λόγο;…

 

Διαστάσεις: 14Χ21
Σελίδες: 416
Έτος Έκδοσης: 2011
ISBN: 978-960-7070

Μητροπολίτου Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου. Περί το πρόβλημα της λεγομένης Λειτουργικής αναγέννησης. (σελ. 416)

My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.