Θεσ/νίκη :: Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 60 € !

Υπολοιπη Ελλάδα :: Δωρεάν μεταφορικά άνω των 100 €

Globe Icon
Greek Flag
English Flag
French Flag
German Flag
Romanian Flag

Θεσ/νίκη :: Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 60 € !

Υπολοιπη Ελλάδα :: Δωρεάν μεταφορικά άνω των 100 €

Cart 0 0,00 

Μεταξύ δύο αιώνων

17,50 

Κωδικός προϊόντος: PELAGIA-019 Κατηγορίες: , Ετικέτα:

Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος

Μεταξύ δύο Αιώνων

Τα κείμενα που μελετά το παρόν βιβλίο είναι ομιλίες, εισηγήσεις, διαλέξεις που έγιναν εντός και εκτός της Ελλάδος σε μια οριακή εποχή από πλευράς χρόνου, δηλαδή το έτος 2000, που βρισκόμαστε στο μετέχμιο μεταξύ του 20ου και του 21ου αιώνα. Αναπτύσσονται επίκαιρα θέματα ιστορικά, κοινωνικά, θεολογικά που ερμηνεύονται μέσα από την προοπτική της θεολογίας, του ορθοδόξου δόγματος, της ποιμαντικής, της θεραπείας του ανθρώπου και προετοιμάζουν τους αναγνώστες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύψουν κατά τον 21ο αιώνα. Με πολλή συντομία παρουσιάζεται το περιεχόμενο των κειμένων.
1. Αλληλεπιδράσεις θεολογίας και πολιτικής στην Ευρώπη. Διαπιστώνεται η μεγάλη σχέση και η αλληλοεξάρτηση μεταξύ θεολογίας και πολιτικής στην Ευρώπη. Υπογραμμίζεται ότι μεταξύ Ανατολής και Δύσης υπάρχουν δύο διαφορετικές θεολογικές παραδόσεις και κατ’ επέκταση δύο διαφορετικοί πολιτισμοί. Ο πολιτισμός που βιώνεται στον Δυτικό χώρο είναι διαμετρικά αντίθετος με τον πολιτισμό της Ρωμηοσύνης, όπως τον διέσωσαν οι άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας.
2. Δυτικός Διαφωτισμός και ορθόδοξος φωτισμός. Παρουσιάζεται η μεγάλη διαφοροποίηση μεταξύ του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού και της ορθόδοξης θεολογίας. Αναφέρονται οι θεωρίες του Διαφωτισμού και όλα τα σύγχρονα αθεϊστικά και κοινωνικοπολιτικά συστήματα που γεννήθηκαν στο φράγκικο περιβάλλον και δημιούργησαν πολλές ανακατατάξεις στον δυτικό χώρο χωρίς να λύσουν τα βασικά οντολογικά προβλήματα του ανθρώπου. Προβάλλεται η δυναμικότητα της Ελληνορθοδόξου παραδόσεως, όπως εκφράζεται στα έργα των μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας. Οι Πατέρες της Εκκλησίας απαντούν στα φιλοσοφικά ρεύματα της εποχής τους και διατυπώνουν την διδασκαλία τους εμπνεόμενοι από την Θεία Αποκάλυψη, γι’ αυτό και θεωρούνται οι εκφραστές του ορθοδόξου φωτισμού.

Διαστάσεις: 15Χ22
Σελίδες: 420
ISBN: 960-7070-43-7

Μητροπολίτου Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου. Εισηγήσεις ομιλίες διαλέξεις εντός και εκτός Ελλάδος σε επίκαιρα θέματα. (σελ. 420)

My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.