Θεσ/νίκη :: Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 60 € !

Υπολοιπη Ελλάδα :: Δωρεάν μεταφορικά άνω των 100 €

Globe Icon
Greek Flag
English Flag
French Flag
German Flag
Romanian Flag

Θεσ/νίκη :: Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 60 € !

Υπολοιπη Ελλάδα :: Δωρεάν μεταφορικά άνω των 100 €

Cart 0 0,00 

Γέννημα και θρέμμα Ρωμηοί

17,00 

Κωδικός προϊόντος: PELAGIA-004 Κατηγορία: Ετικέτα:

Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος

Γέννημα και Θρέμμα Ρωμηοί

Στα κεφάλαια του παρόντος βιβλίου παρουσιάζεται ο ιδιαίτερος πολιτισμός που έχουμε ως «γέννημα και θρέμμα Ρωμηοί» και ποιά είναι τα βασικά γνωρίσματα της ρωμαΐικης παραδόσεώς μας. Γίνεται αναφορά και στον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό που είναι στην πραγματικότητα φράγκικος πολιτισμός και μας δίνεται η δυνατότητα να διακρίνουμε τις βασικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των δύο πολιτισμών, δηλαδή, του ρωμαΐικου – ορθόδοξου από τον δυτικό πολιτισμό. Είναι ανάγκη στις ημέρες μας, υπογραμμίζει ο συγγραφέας, να γνωρίσουμε όλα τα στοιχεία που συγκροτούν την παράδοσή μας διότι θα μας βοηθήσουν να μη χάσουμε την ταυτότητά μας και να μην αφομοιωθούμε στην νέα πραγματικότητα με φοβερές συνέπειες για το Έθνος.

Ακολουθεί μικρή περίληψη για να γνωρίση ο αναγνώστης τι περιλαμβάνεται στα ένδεκα κεφάλαια από τα οποία αποτελείται το βιβλίο.
1. Τα εθνικά μας ονόματα. Γίνεται αναφορά στην μεγάλη ιστορική διαδρομή που έχουμε ως ελληνικό έθνος δια μέσου των αιώνων. Εξετάζεται η σημασία των ονομάτων που έχουμε ( Έλληνες, Γραικοί, Ρωμαίοι) και η αξία που απέκτησε ο Ελληνισμός όταν συνδέθηκε με την θεία Αποκάλυψη στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό.
2. Το ήθος των Ρωμηών. Υπογραμμίζεται ότι όλος ο λεγόμενος ρωμαϊκός πολιτισμός ήταν στην πραγματικότητα ελληνικός πολιτισμός και πόσο οι Ρωμαίοι επηρεάσθηκαν από τον ελληνικό πολιτισμό πριν καταλάβουν την Ελλάδα. Γράφεται για την ρωμαίϊκη φιλοθεΐα και φιλανθρωπία που είναι οι βασικές αρετές από τις οποίες χαρακτηρίζονται οι κάτοικοι της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας που ήταν προσανατολισμένοι στον Θεό και την Εκκλησία.

σχ. 15Χ21, σελ. 392

Στα κεφάλαια του παρόντος βιβλίου παρουσιάζεται ο ιδιαίτερος πολιτισμός που έχουμε ως «γέννημα και θρέμμα Ρωμηοί». (σελ. 392)

My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.